Skip to content

Piketpaaltjes slaan met: Technisch projectontwikkelaar Luc

Als technisch projectontwikkelaar zorg je bij Van Wanrooij dat de bouwtechniek de juiste kwaliteit heeft. Daar is technische ervaring en specialistische kennis voor nodig. Vanuit zijn afstudeerstage groeide Luc, via een adviesbureau, bij Van Wanrooij door naar de functie die hij ooit ambieerde. Hoe ging hem dat af en hoe ziet hij de toekomst? Hij zet zijn piketpaaltjes uit:

Uitvoerder Frank - Van Wanrooij

Piketpaaltje 1: Keuze voor de bouw

“De bouw is bij ons thuis met de paplepel ingegoten. Als tiener kwam ik regelmatig op de bouwplaats. De keuze om bouwkunde te gaan studeren was dus snel gemaakt. Mijn vader had een goedlopend dakdekkersbedrijf en ik ben daar later in deeltijd als zelfstandige aan de slag gegaan. Ik kreeg de kans om het over te nemen, maar het ondernemen en de hectiek van het dakdekkersbedrijf waren minder mijn ding. Ik koos ervoor om in loondienst te blijven.”

Piketpaaltje 2: Afstuderen op planning

“Tijdens m’n afstudeerstage in 2008 ging ik bij Van Wanrooij aan de slag met het professionaliseren van de bedrijfsbrede planning en planning software. Projecten werden steeds vaker integraal aangevlogen; van ontwikkeling tot bouw en van timmerfabriek tot vastgoedbeheer. Dat had niet alleen impact op de afdelingen, maar vooral op de planning van het gehele bedrijf. Dat heb ik toen mooi op poten kunnen zetten.”

Piketpaaltje 3: Het vak ervaren vanuit traineeship

“Het werd tijd om bij Van Wanrooij aan het echte werk te beginnen. Als trainee ging ik alle facetten van de woningbouw ontdekken, met als beoogd laatste doel de afdeling technische projectontwikkeling. De financiële crisis in 2008 hielp alleen niet mee. Op kantoor was op dat moment weinig ruimte, maar ik kon op de bouwplaats blijven werken. Ik heb nog steeds veel profijt van m’n tijd op de bouwplaats, maar ik wilde liever iets doen waar ik voor gestudeerd had: het technisch uitwerken van projecten.”

Piketpaaltje 4: Adviseur bouwfysica

“Ik koos er zelf voor om m’n loopbaan voort te zetten bij een bouwkundig adviesbureau. Daar specialiseerde ik me in 10 jaar tijd tot bouwfysicus in geluid en duurzaamheid. Gericht op de theorie, verloor ik langzaam de connectie met de bouw. En bij de techniek ligt toch echt mijn hart. Met de opgedane kennis en ervaring onder de arm solliciteerde ik weer bij Van Wanrooij voor de functie technisch projectontwikkelaar.”

Piketpaaltje 5: Terug op het nest

“En zo kwam ik in 2019 terug op de plek waar het begon. Als technisch projectontwikkelaar begeleid ik de werkzaamheden die nodig zijn om het definitief ontwerp verder uit te werken naar verkoopstukken en constructie- en bestektekeningen. Dan moet je denken aan het beoordelen van het tekenwerk en het toetsen aan de vigerende regelgeving, zoals het bouwbesluit. Zijn er voldoende woningen in een plan verkocht? Dan verzorg ik de aanvraag van de omgevingsvergunning en volgt de overdracht naar het bouwbedrijf. Secuur werk, maar daar hou ik wel van. Ik bewaak de beoogde technische kwaliteit van ons Optio-concept en bij verschillende projecten controleer ik de geluidsrapporten op de gestelde eisen. Die specialistische kennis komt dus nog goed van pas!”

Piketpaaltje 6: Vakinhoudelijk verbreden

“Je ziet het vak veranderen. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan duurzaamheid, installaties en de bouwtechniek in algemene zin. Je moet dus vakinhoudelijk bijblijven en dat is ook mijn doel voor de komende tijd. Zo specialiseer ik me nu tot energieprestatieadviseur. Het is belangrijk dat we de complexiteit van BENG beheersen en in huis hebben. Ik heb die kans met beide handen aangegrepen.”

Piketpaaltje 7: Vooral genieten

“Dat is het mooie aan Van Wanrooij. Is er een specialiteit nodig? Dan worden er mensen opgeleid. Je krijgt kansen om jezelf het vak meester te maken. De sfeer in het team van zeven technisch projectontwikkelaars is super goed. Hard werken uiteraard, maar er is ook veel ruimte voor plezier. Dat vind ik waardevol. Ik geniet van de plek waar ik zit en hoe ik dat met mijn gezin kan combineren. De aanstaande verhuizing van ons kantoor naar ‘s-Hertogenbosch geeft een nieuwe dynamiek aan onze manier van werken.”

Zie jij jezelf ook als Technisch Projectontwikkelaar bij ons werken?

Heb je vragen over de functie? Stuur ons een berichtje via Whatsapp of bel 073 - 53 40 648. Onze HR-collega's Carla en Lyanne helpen je graag.