Skip to content

5 vragen aan: vastgoedbeheerders Lisanne & Bart

Bij Van Wanrooij vinden we het belangrijk dat je plezier hebt in je werk. Met collega’s, maar ook vakinhoudelijk. Om daar een beeld bij te krijgen gaan we met vijf vragen onder de arm langs bij onze collega’s. Deze keer stappen we in de wereld van het vastgoedbeheer met Lisanne en Bart.

5 vragen aan: vastgoedbeheerders Lisanne & Bart

Vastgoedbeheer bij Van Wanrooij? Leg eens uit hoe dat zit?

Bart: “Het is nog een jonge afdeling. De meeste mensen kennen ons van het ontwikkelen en bouwen van nieuwbouwwoningen, maar wat mensen vaak niet weten is dat we ook een vastgoedportefeuille beheren. Dat zijn bijvoorbeeld woningen die vanuit projectontwikkeling, onder de noemer ‘Borgdonck’, bij ons in exploitatie komen. Maar wij beheren ook andere type objecten, zoals grote commerciële kantoren, supermarkten, bedrijfsverzamelgebouwen of bestaand vastgoed dat onderdeel is van een gebiedsontwikkeling. Ook dát beheer zit allemaal in ons pakket. Van Zuid-Limburg tot Groningen. Dat doen we met een klein team van vier personen.”

2. Hoe ziet je werkdag er ongeveer uit?

Lisanne: “Ik hou me voornamelijk bezig met de woningportefeuille. Vanaf de projectontwikkeling tot het moment dat de huurders erin gaan ben ik betrokken bij het proces. Maar ook bij mutaties. Ik voer de regie richting onder andere de makelaars en richt me vooral op de commerciële kant van het werk. Hierbij draag ik verantwoordelijkheid voor de juiste contractvorming, controleer dossiers op toewijzingscriteria en zorg voor de nazorg in samenwerking met onze technisch beheerders. Veel regelen, snel schakelen, ik voel me echt een spin in het web.”

Bart: “Omdat ik me veel bezighoud met het technische beheer, ben ik geregeld ‘buiten’. Ik denk zo’n 50% van de tijd. Dan ben ik op locatie aan het inspecteren, opnames aan het doen of technische zaken aan het afstemmen met bijvoorbeeld de huurder of uitvoerende partij. Dat doe ik vanuit periodiek onderhoud en een meerjarenonderhoudsplanning, maar ook bij storingen. Als zo’n storing niet binnen één bezoek opgelost kan worden, dan komt het bij mij terecht."

3. Waarom hebben jullie destijds voor Van Wanrooij gekozen?

Bart: “Ik ben hier zes jaar geleden na mijn stage begonnen. Er was toen nog geen specifieke functie voor technisch vastgoedbeheer. Dat lag versnipperd bij verschillende collega’s. Maar er kwam zo’n groei, dat we het moesten professionaliseren. Ik kon als het ware mijn eigen functie inrichten. Dat is ook meteen het grote voordeel van een familiebedrijf. Als zich een kans voordoet, wordt daar concreet op doorgepakt. Die korte lijnen en dat snelle schakelen is een manier van werken die bij mij past.”

Lisanne: “Ik kende Van Wanrooij vanuit de makelaardij en wilde een jaar geleden de vastgoedketen wat breder ontdekken. Van Wanrooij is betrokken vanaf de ontwikkeling tot de realisatie. Die dynamiek sprak mij enorm aan. Op de werkvloer zie je vertrouwde gezichten. Je loopt snel naar elkaar toe en het onderlinge contact is heel goed. Dat is veel waard.”

4. De afdeling is nog jong. Zijn jullie bezig met professionaliseren en optimaliseren?

Bart: “Zeker. Als compacte afdeling is ons takenpakket heel divers. We doen alles zelf en dat is het leuke van een klein team. Door de sterk groeiende portefeuille stralen we ambitie uit en leggen we de lat hoog. Dat dwingt ons automatisch om na te denken over een betere taakverdeling en het efficiënter inrichten van onze processen.”

Lisanne: “Het proces van ontwikkeling tot verhuur zijn we continu aan het optimaliseren. Zo hebben we een app ontwikkeld voor de makelaars om het opleverproces te vereenvoudigen. Zo’n innovatie is leuk om aan te werken, want je ervaart zelf alle voordelen.”

5. Wanneer past een nieuwe vastgoedbeheerder goed in jullie team?

Bart: “Als diegene zelfstandig kan werken en verantwoordelijkheid durft te nemen. Iemand die met initiatieven en oplossingen komt, zonder te wachten tot erom wordt gevraagd. We zijn een gezellig en compact team en er is genoeg ruimte om daarbinnen te ondernemen.”

Lisanne: “Het is hier gemoedelijk. Van Wanrooij is een echt familiebedrijf. Bij die cultuur moet je wel een beetje passen. Het moet vooral iemand zijn die zich net als wij voor de volle 100% inzet. Een slimme aanpakker, want zo komen we samen weer een stapje verder.”

Heb jij net als Lisanne en Bart zin om het vastgoedbeheer bij Van Wanrooij verder te professionaliseren en ben je ervaren binnen dit vakgebied?

Check onze vacature voor commercieel medewerker vastgoedbeheerder en ontdek of werken bij Van Wanrooij iets voor jou is! Onze P&O-collega Marlies kan al je vragen beantwoorden. App naar 06 51 30 72 50 of bel 073 53 40 648.