Trainee Bouwkunde

Omschrijving

Na jaren van studeren is het zover, je gaat écht aan het werk. Geen fictieve opdracht meer voor school maar jij gaat die woningen calculeren of BIM-en om uiteindelijk die woningen uit de grond te zien herrijzen. Gaaf! En dat binnen Van Wanrooij, Daadkracht, gedrevenheid en innovatie kenmerken onze organisatie. Wij willen niet de grootste, maar wel de beste woningbouwer zijn!

Verschillende vakgebieden:

  • Technisch projectontwikkelaar: wij geven jou in deze centrale rol de verantwoordelijkheid om het ontwerp in relatie tot de kwaliteit, het bouwbesluit en het bouwkostenbudget te beoordelen. Dus je toetst de ontwerpplannen vanaf de definitieve ontwerpfase aan de geldende wet- en regelgeving. 
  • Calculator en kostendeskundige: je ontwikkelt als calculator veel inzicht in het totale bouwproces omdat je vanaf de planvorming tot nacalculatie bij de projecten bent betrokken. Ramingen, begrotingen en nacalculaties opstellen én analyseren en adviseren over verbeterpunten naar betrokkenen. Dat is jouw specialisme!
  • Werkvoorbereider: samen met de uitvoerder en projectleider vorm je het bouwteam. Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen van de (detail)planning, inkoop van materialen en je beoordeelt tekeningen op maatvoering. Veiligheid, tijd en budget; je houdt het allemaal in de gaten en stuurt bij indien nodig.
  • BIM-modelleur: de architect maakt een ontwerp voor een nieuwbouwplan. Jij maakt deze schets concreet door alle bouwkundige informatie in een BIM-model te vertalen. Een grote verantwoordelijkheid want alle betrokkenen gaan op basis van jouw informatie aan het werk.

Traineeship

Wil je eerst ontdekken in welke vakgebied jouw kwaliteiten en ambities het best tot hun recht komen binnen Van Wanrooij? Dan is een traineeship iets voor jou. In twee jaar tijd ben je actief op drie afdelingen. Denk je dat je alleen maar meekijkt? Echt niet! Je werkt mee en voert een onderzoek uit zodat jij je toegevoegde waarde kunt laten zien. Collega Thijs ging je al voor... Lees meer over over zijn ervaring: Ontmoet Bouwkundig Trainee Thijs.

Vereisten

Wat vragen we van jou? 

Allereerst dat je ambitieus en gedreven bent. Je hebt een neus voor slimmer, beter en efficiënter werken. Je schroomt niet om vragen te stellen en uiteraard ben je leergierig. Verder ben je natuurlijk trotse eigenaar van een bouwkundig diploma!


Samen bouwen we aan jouw carrière 

Nooit stilstaan. Dat is een van onze kernkwaliteiten. Werken bij Van Wanrooij betekent onderdeel zijn van een succesvol familiebedrijf. Lange dienstverbanden en groei in functie en verantwoordelijkheden zijn bij ons geen uitzondering. Sterker nog, we stimuleren dit met ons young professional programma. De een werkt als technisch projectontwikkelaar, de ander als calculator, BIM-modelleur of werkvoorbereider, allemaal pas-afgestudeerden jongens of meiden (ja die hebben we ook) maar hebben een ding gemeen: ze geven een vliegende start aan hun carrière bij Van Wanrooij! In een persoonlijk ontwikkelplan maken we heldere afspraken over ontwikkeling, begeleiding, arbeidsvoorwaarden en trainingen.


Vakmanschap  

Aangenaam Wonen is ons vak. Al bijna 50 jaar. En dat betekent dat er veel kennis in huis is, ieder met zijn eigen specialisme. Van timmerman tot BIM-modelleur en van werkvoorbereider tot keukenmonteur. Want we zijn niet alleen een ontwikkelende bouwer met een eigen timmerfabriek maar hebben ook de mooiste en meest innovatieve showroom van Nederland voor keukens en badkamers.


Iedere dag beter worden  

Dat willen we! Beter worden door slimmer te werken en te innoveren. Slimme en flexibele plattegronden (Optio) verder uitbouwen en BIM en lean verder toepassen. Maar ook zelf wil je iedere dag beter worden, door feedback te ontvangen en door eens een foutje te maken, want zo word je ook beter!


Persoonlijk ontwikkelplan  

Duidelijkheid en transparant zijn, daar houden we van. Daarom maken we heldere afspraken over jouw ontwikkeling en begeleiding. Met behulp van een talentscan hebben we direct inzicht in jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten. Zo kunnen we samen bouwen aan je carrière! In een persoonlijk ontwikkelplan maken we verder afspraken over evaluaties, trainingen én arbeidsvoorwaarden. Heel overzichtelijk in 1 A4-tje, goed geregeld!


Alles is goed geregeld  

Jouw aanstelling regelen we ook direct in een keer goed, met alle voorwaarden die je nodig hebt om goed te presteren: de Bouw-cao (met maar liefst 40 vrije dagen per jaar), een jaarcontract met perspectief op een vast contract, een persoonlijk ontwikkelingsplan en een fijne werkplek met sta-zit-bureau.


Interesse? Je bent van harte welkom! 

Voor functie-inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Lyanne van der Pas via 073-5340648 of reageer direct via onderstaande 'solliciteerknop'.