Junior Calculator / Kostendeskundige Woningbouw

Omschrijving

Jij bent net klaar met je bouwkundige opleiding en op zoek naar een goede start van je loopbaan. Wij zoeken een ambitieuze starter die alle aspecten van het calculatie-vak wil leren en die zichzelf wil blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld tot Kostendeskundige of een andere functie binnen ons bouwbedrijf. Je krijgt veel ruimte voor ideeën en initiatieven - als ze goed zijn;) - en de mogelijkheid je extra te richten op specifieke aandachtsgebieden of taken!Onze ambitie? De beste woningbouwer van Nederland!

Nooit stilstaan. Altijd verder gaan. Dat is één van onze kernkwaliteiten, en dat inmiddels al bijna 50 jaar. Werken bij Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling betekent onderdeel zijn van een succesvol familiebedrijf. Daadkracht, gedrevenheid en innovatie kenmerken onze organisatie waarbinnen klantgerichtheid en kwaliteit voorop staan. Wij willen niet de grootste, maar wel de béste woningbouwer van Nederland zijn. We investeren volop in goede materialen, in onze mensen en innovatieve toepassingen waarin natuurlijk altijd ruimte is voor goede ideeën en initiatieven.

 

Jouw uitdaging als startende Calculator bij ons succesvolle familiebedrijf 

Als Junior Calculator word jij stap voor stap opgeleid tot zelfstandig Calculator Woningbouw. Je ontwikkelt vanuit de bouwkosten veel inzicht in het totale bouwproces omdat jij als calculator vanaf de planvorming tot de nacalculatie bij projecten betrokken bent.  Als jij er klaar voor bent word je verantwoordelijk voor het maken van ramingen, begrotingen en nacalculaties van woning- en appartementenbouw en adviseer jij betrokken partijen over je bevindingen. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • het opstellen van ramingen op basis van voorlopige stukken;
 • het opstellen van inschrijf- en werkbegrotingen op basis van uitvoerige bestekken en tekeningen; 
 • eventuele afwijkingen, verbeterpunten en voorstellen rapporteren op basis van een analyse tussen de raming en calculatie;
 • zorgdragen voor een actueel en compleet projectdossier. 


Je gaat werken op onze afdeling calculatie, een gedreven en professionele werkomgeving met vijf collega's. Op de afdeling is, ook voor jou als junior, veel ruimte voor ideeën en initiatieven, als ze goed zijn ;-). We vragen commitment, maar we bieden jou dat ook. Zo krijg je volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in je functie door je bijvoorbeeld te extra richten op specifieke aandachtsgebieden of taken. Daarnaast vormt de juniorpositie een prima vertrekpunt om door te groeien naar een senior-functie of naar een andere functie elders binnen ons bouwbedrijf. Want wij staan nooit stil, maar jij ook niet!


Vereisten

Wat vragen wij van je? 

Allereerst dat je ambitieus en gedreven bent. Je hebt een neus voor slimmer, beter en efficiënter werken en ontvangt of deelt graag kennis en ideeën van/met collega's. Uiteraard ben je leergierig en kun je accuraat werken, wat je doet doe je goed. Je schroomt niet om vragen te stellen en het maken van fouten zie jij als een kans om te leren. 


Verder vragen we van je als Junior Calculator:

 • je hebt een bouwkundige opleiding afgerond en tot maximaal 2 jaar werkervaring opgedaan; 
 • je bent kritisch, kostenbewust en hebt gevoel voor prijzen en ontwikkelingen; 
 • je bent woonachtig in de regio Den Bosch, Eindhoven, Tilburg, Arnhem, Nijmegen of Utrecht.

Wat bieden we je als Calculator Bouw? 

Van Wanrooij is financieel kerngezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in onze mensen, processen, dienstverlening en innovaties. Zo start je met een persoonlijk ontwikkelplan met heldere afspraken over ontwikkeling, begeleiding en arbeidsvoorwaarden. Er zijn volop mogelijkheden voor het volgen van cursussen en opleidingen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat jij je uitdaging kan vinden en, zeer belangrijk, kan blijven vinden. We bieden je bij aanvang een goed salaris passend bij jouw kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden conform Bouw-cao.    


Hierbij kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld;
 • 40 verlofdagen;
 • laptop;
 • zeer goede pensioenregeling met werkgeversbijdrage volgens cao Bouw;
 • collectieve ziektekostenverzekering;
 • moderne werkplek met een sta-/zitbureau;
 • jaarlijks meerdere gezellige bedrijfsactiviteiten met je collega's.


Interesse? Je bent van harte welkom!
 

Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Lyanne van der Pas via 073-5340648 of reageer direct via onderstaande ‘solliciteerknop’. 


Van Wanrooij hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma's en een identiteitsbewijs te zien krijgen.