Commercieel Projectontwikkelaar

Omschrijving

‘Aangenaam wonen’ maak jij als commercieel projectontwikkelaar waar! Proactief en met oog voor innovatie en actualiteit zet jij je creativiteit in om woonconcepten te ontwikkelen. Denken in woonbeleving en verder kijken dan stenen, waarbij mensen en hun dromen centraal staan. Onder jouw leiding volgt na de fase van conceptontwikkeling een succesvolle uitwerking van het project. Met jouw kennis van cijfers, rendement, exploitatieresultaat en een gedegen marktanalyse weet je de woning, in teamverband, daadwerkelijk commercieel te realiseren. Kortom een dynamisch werkterrein met een grote diversiteit aan projecten bij één van de grotere woningontwikkelaars van Nederland met het karakter van een echt familiebedrijf. Wij: een commercieel en denker die integrale gebiedsontwikkelingen in goede banen kan leiden. Jij: ruimte voor jouw goede ideeën, iedere dag weer!


Onze ambitie? De beste woningbouwer van Nederland! 

Nooit stilstaan. Altijd verdergaan. Dat is een van onze kernkwaliteiten. Werken bij Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling betekent onderdeel zijn van een succesvol familiebedrijf. Lange dienstverbanden en groei in functie en verantwoordelijkheden zijn bij ons geen uitzondering. Ons personeelsverloop is dan ook erg laag te noemen. Daadkracht, gedrevenheid en innovatie kenmerken onze organisatie waarbinnen klantgerichtheid, kwaliteit en veiligheid voorop staan. Wij willen niet de grootste, maar wel de beste woningbouwer van Nederland zijn. Wij doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Ambitieus, transparant en zeer goed gepland, want onze klanten mogen van ons het beste verwachten. En dat inmiddels al bijna 50 jaar. We investeren niet alleen in goede materialen, maar ook volop in onze mensen en innovatieve toepassingen die ons weer een flinke stap verder brengen. In zo’n ambitieuze werkomgeving is natuurlijk altijd ruimte voor goede ideeën en initiatieven. 


Jouw uitdaging als Commercieel Projectontwikkelaar bij ons familiebedrijf 

Het daadwerkelijk ontwikkelen van duurzame leefomgevingen en woonproducten is jouw primaire uitdaging. Je bent verantwoordelijk voor een diversiteit aan projecten. Van opstalontwikkeling tot integrale gebiedsontwikkelingen, waarbinnen niet alleen duurzaamheid jouw aandacht heeft, maar de gehele circulaire economie inclusief thema’s als energietransitie, klimaatadaptatie en gezonde verstedelijking. Je hebt goed overzicht en weet alle eindjes aan elkaar te knopen. Vanuit gedegen locatieanalyse, marktverkenning en onderzoek maak je de vertaling naar realistische, mogelijke woonproducten waarna je de producten uitwerkt naar marktafzet en met jouw technische collega’s de realisatie voorbereidt. Een veelzijdige en uitdagende functie waarbij je laat zien dat je conceptueel en commercieel sterk bent, de vraag juist weet te formuleren, mensen enthousiasmeert en de vaardigheden hebt om een team te bouwen waarmee je invulling geeft aan de vraag. Van eerste idee tot verkoop houd jij de best profijtelijke oplossing voor ogen.


Om goed invulling te kunnen geven aan deze functie is het naast het creatieve denkvermogen van belang dat je goed op de hoogte bent van de actualiteit, (lokale en regionale) politiek, wat demografisch speelt in de omgeving van het project en hier adequaat op weet te anticiperen. Je beschikt over het vermogen om een juiste doelgroepbenadering te ontwikkelen met een gedegen risicoanalyse, waarin zowel de kansen als bedreigingen helder worden. Als Commercieel Projectontwikkelaar krijg je gedurende het gehele proces ruime vrijheid en verantwoordelijkheid, van ontwikkeling tot verkoop. Het team bestaat naast de directie uit 3 regiomanagers, 16 commercieel ontwikkelaars en 6 technisch ontwikkelaars. We zijn ambitieus en werken zelfstandig. We kennen geen heuse vergadercultuur, je geeft aan wanneer overleg nodig is. Besluiten worden snel genomen en de communicatielijnen zijn kort. Naast projectontwikkeling is het een belangrijk onderdeel van ons werk om met regelmaat te participeren in uitdagende tenders en prijsvragen.

Vereisten

Wat wij vandaag doen, doen wij morgen beter. Wat zijn jouw kwaliteiten? 

Jij bent een creatieve conceptdenker, stuurt op commercieel aantrekkelijke ontwikkelingen, bent goed georganiseerd en creëert van nature structuur. Doordat je goed op de hoogte bent en de juiste verbanden weet te leggen heb je als geen ander een helder overzicht waardoor je de verbindende factor bent binnen jouw project. Dit ten aanzien van voorkomende vraagstukken waarbij je tactisch en doelgericht schakelt met alle betrokken partijen. Je voert regie over meerdere projecten in jouw portefeuille, levert maatwerk vanuit betrokkenheid en maakt zo jouw projecten tot een succes!

Verder vragen we van je als Commercieel Projectontwikkelaar: 

 • een afgeronde opleiding (hbo+ of universitair) bouwkunde, architectuur, bouwtechniek, planologie, ruimtelijke ontwikkeling of soortgelijk;
 • affiniteit met stedenbouw; 
 • relevante, commerciële werkervaring als projectontwikkelaar, conceptontwikkelaar, commercieel ontwikkelaar of aanverwant functieprofiel; 
 • actuele kennis van marktontwikkeling, wet- en regelgeving en ruimtelijke ordeningsprocedures (of het vermogen jezelf dit snel eigen te maken);
 • een goede basiskennis van het ontwikkelingsproces en de uitwerking hiervan naar haalbare woonproducten  
 • sociale- en onderhandelingsvaardigheden om draagvlak te creëren bij bijvoorbeeld gemeentelijke medewerkers, samenwerkingspartners en andere externe partijen;
 • je bent goed in Nederlands in woord en geschrift; 
 • 40 uur beschikbaarheid geniet de voorkeur;
 • enige juridische kennis is een pré.


Wat bieden we je als Commercieel Projectontwikkelaar?
Je gaat werken in een zeer gedreven en professionele werkomgeving met veel ruimte voor jouw ideeën en initiatieven. We vragen commitment, maar we bieden jou dat ook: samen gaan wij voor steeds beter. Nooit stilstaan. Altijd verdergaan. Van Wanrooij is financieel kerngezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in onze mensen, processen, dienstverlening en innovaties om zo voorsprong te krijgen en te behouden. Wij zorgen ervoor dat jij je uitdaging kan vinden en, zeer belangrijk, kan blijven vinden. We bieden je bij aanvang een goed salaris, passend bij jouw kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden conform Bouw-cao. Hierbij kun je denken aan: 

 • 8% vakantiegeld 
 • 40 verlofdagen
 • zeer goede pensioenregeling met werkgeversbijdrage 
 • auto van de zaak 
 • onkostenvergoeding
 • laptop/telefoon
 • collectieve ziektekostenverzekering


Wil je kennismaken of meer weten, je bent van harte welkom! 

Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Marly van Kaathoven, via telefoonnummer 073-5340406 of reageer direct via onderstaande ‘solliciteerknop’. 


Van Wanrooij hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma's en een identiteitsbewijs te zien krijgen. Daarnaast kan e
en assessment deel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd. Het delen van de vacature binnen je netwerk beslist wel! 


6-11-2018