BIM Regisseur

Omschrijving

We zijn een bedrijf met een bewezen verleden en een kansrijke toekomst. De mijlpaal van 1400 nieuwbouwwoningen is in 2017 bereikt; 2018 zal hier niet voor onder doen. Slimme en flexibele plattegronden (Optio), BIM, Lean, ondernemerschap en een solide familiebedrijf vormen de basis voor ons succes. We hebben inmiddels een duidelijke structuur opgezet en willen door naar ‘the next level’ BIM. 

Dus we zoeken een eigen BIM Regisseur. In deze rol bewaak jij de strategie en uitgangspunten; ook geef je richting aan de BIM-transitie. Zo wordt virtueel bouwen bij Van Wanrooij werkelijkheid. Help jij ons bedrijf verder?


Bouwen aan groei

Om onze ambitie te realiseren geven we jou de verantwoordelijkheid voor het coördineren en bewaken van het BIM werkproces binnen Van Wanrooij. Dit betekent dat jij de schakel bent  tussen alle betrokken vakmensen, in alle disciplines, vanuit ons flexibel woningconcept Optio. Je overlegt, initieert, stemt af, regelt en bewaakt BIM tussen projectontwikkeling, bouw, timmerfabriek en -zo nodig- ook in het Warenhuys.

Het spreekt voor zich dat de 3D-werktekeningen door anderen worden vervaardigd (eigen Tekenkamer met 8 BIM-modelleurs). Ook zijn onze Optio-woningplattegronden al gestandaardiseerd en is deze structuur goed ingebed in de werkprocessen. Er is er veel bouwkundige expertise in huis en een innovatieve IT-afdeling.

 

Dit betekent dat jij vooral bezig bent met tactisch/strategische afstemming en sturing:

 • optimalisatie BIM-model, werkmethodiek en BIM-tools; projectcontrole op BIM-kwaliteit
 • opstellen en uitdragen van interne BIM-procedures en protocollen
 • je geeft richting aan de uitwisseling van data (ILS)
 • je adviseert mogelijke oplossingen op basis van concrete verbetervoorstellen
 • en je draagt actief bij aan het leer- en veranderingsproces; doorontwikkelen BIM-vaardigheden

Jouw functie is ‘dicht bij het vuur’; je rapporteert aan directeur Bouwbedrijf en stuurgroep BIM

Vereisten

Je bent een stevige persoonlijkheid en je schakelt moeiteloos tussen operationeel en tactisch niveau; bovendien heb je voldoende strategische bagage om ook directie te kunnen adviseren.

Een aanpakker, pragmatisch ook, waarbij je denkt in oplossingen; je werkt graag in een gedreven no-nonsense organisatie. Je bent gewend aan deadlines en het “kort op de bal spelen” in een familiebedrijf.

 

Wij vragen

 • HBO/WO Bouwkunde of soortgelijk; kennis van relevante bouwregelgeving/processen
 • minimaal 3 tot 5 jaar ervaring met BIM in bouw-, installatie- of aanverwante branche
 • affiniteit met bouwkundig detailleren en bouwprocesmanagement
 • kennis van Autodesk Revit Suite/Vault en Kubus Solibri
 • analystisch, open-minded en je denkt out-of-the-box; interesse in markontwikkelingen BIM-vraagstukken
 • dankzij jouw natuurlijk enthousiasme weet je anderen te overtuigen; maar dat alleen is niet voldoende, ook jouw argumenten zijn steekhoudend (je beheerst de details, je gaat voor inhoud)


Bouwstenen voor deze functie

 • goede regelingen, goed pensioen én veel vakantiedagen
 • cao bouw & infra in een uitdagende, fulltime functie (start op jaarbasis met perspectief voor onbepaalde tijd)
 • aantrekkelijk salaris


Weet jij het verschil te maken?

Pak de uitdaging op die deze baan je biedt? Reageer direct door de sollicitatieknop. Heb je nog vragen over de vacature, de organisatie of de procedure? Neem contact op met ons hoofd P&O (073-5340415 of per mail marlies.schillings@vanwanrooij.nl).


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd. Vanwege de groei van ons bedrijf houden wij gegevens van kandidaten in portefeuille om te berichten over toekomstige vacatures; laat het ons even weten als je hier bezwaar tegen hebt.

14-9-2018